A mi Erzsébetvárosunk

408. A „csak” Gömöri

2015. május 26. - amier

04.jpgOlvasom, hogy rendkívüli elnökségi ülést tartott ma délelőtt a Magyar Paralimpiai Bizottság. Az ülés után Gömöri Zsolt (még) elnök tartott egy sajtótájékoztatót, melyen ismertette, milyen döntéseket hoztak, majd igyekezett megcáfolni azokat a vádakat, melyek a személye, illetve a szervezet kapcsán az elmúlt hetekben felmerültek.

Közölte, hogy hazug az a vád, hogy fizetése meghaladná a havi 1 millió forintot. Ő csak havi bruttó 655 ezer forintot keres, melynek nettó értéke csak 420 ezer forint és ez az összeg három éve változatlan. Cáfolta, hogy havi 300 ezer forintnyi üzemanyag-térítést venne fel, havonta csak 60-80 ezer forintot költ tankolásra, melyet bankkártyával fizet és csak a nevére szóló számlák leadása után hagyja jóvá a kifizetéseket a gazdasági vezető.

Bár az újságírók szerettek volna további kérdéseket is feltenni az elnöknek, ő a nyilatkozat felolvasása után elsietett. Annyit még hozzátett, hogy „úgy gondolom, minden kérdésre válaszoltam” – írja többek között az atv.hu.

pasztory_dora.jpg

Közben Pásztory Dóra, paralimpiai aranyérmes úszó levelet írt a fészbukon Gömöri Zsoltnak és a Magyar Paralimpiai Bizottság többi vezetőjének – így az alelnök Deutsch Tamásnak – is. Levelét a következőkkel kezdi:

"Kedves Zsolt és kedves MPB elnökség!
Lehet, hogy mindent meg tudtok magyarázni, mindenre találtok valami kiskaput, de az egészen biztos, hogy emberileg és erkölcsileg alkalmatlanok vagytok a vezetésre. Nem az a baj hogy hazudtok, hanem az a baj, hogy a parasportolókat degenerált hülyéknek nézitek, akik nem képesek saját véleményt alkotni és akiket csúnya, gonosz emberek folyamatosan manipulálnak és megvezetnek.”

Majd így folytatja:

“Nem az a baj, hogy nettó 420.688 Ft a fizetésed, amely mellé céges autót, 60-80.000 Ft-os benzinköltség-visszatérítést, szponzori pénzek utáni jutalékot, 3.000.000 Ft-os támogatást (tudom, visszafizetted) külföldi utazási lehetőségeket és milliós nagyság- rendű jutalmat kapsz. Az a rohadt nagy gond, hogy te és az elnökség tényleg azt gondolja, hogy ezt ebben a rendszerben megérdemled.”

Pásztory szerint sok sportoló fél Gömöritől, ezért szólal fel ő, a többieket is képviselve, ezenkívül azt állítja, a bizottság oldalát "folyamatosan cenzúrázzátok, privát levelezést hoztok nyilvánosságra". Megjegyzi, ha a jelenlegi működés törvényes, akkor meg kell változtatni a törvényeket. Pásztory teljes bejegyzése itt olvasható.

Gergely József

UPDATE 2015. május 27. 20:27: Kovács Brigitta a Paralimpiai Bizottság gazdasági vezetőjének állítása szerint az elnök milliókkal több szponzori jutalékot vett föl, mint amennyit bevallott, és a cégein keresztül olyan pénzekhez is hozzájutott, melyekre nem volt jogosult. Arról is beszélt, hogy Gömöri utasította, senkinek ne beszéljen ezekről az ügyekről, és olyan nagy végkielégítést ajánlott neki, hogy semmiben nem fog hiányt szenvedni. (444.hu)

***

Az utóbbi hetek egyik leggusztustalanabb történetében a paralimpiákon induló magyar sportolók vezetői saját lakáshiteleik végtörlesztésére kaptak milliókat a közös pénzből. Erre a vezetők szerint azért volt szükség, mert a fenyegető nagy hitelek miatt nem tudtak rendesen a munkájukra koncentrálni, és az, hogy saját magukra költötték a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénzét, az egyáltalán nem jelenti, hogy kevesebbet költöttek volna a magyar sportolók életkörülményeinek javítására. Akikről egyébként korábban ők maguk mondták, hogy rendes ételre is alig van pénzük. (444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr927494764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása