A mi Erzsébetvárosunk

406. Anyátok p.csája!

2015. május 22. - amier

07.jpgAki nem hitte, hogy a kormány menekültügyben is képes villámgyorsan eljutni a féregség csúcsára, nagyot tévedett. (Sarkadi Zsolt, 444)

Bocs' a címért, de ez most már nagyon kib@szta a biztosítékot! Itt volt nekünk ez a takaros kis elemzés a nemzeti konzultációs gyűlölet-totóról, és az ember már azt hihette volna, hogy ezt nem lehet tovább fokozni.

Aztán kiderült, lehet. És fokozták is, rendesen: "Az Orbán-kormány szerint Magyaror- szág már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról.” Mindezt Trócsányi László magyar igazságügyi miniszternek sikerült az Inforádóban nyilatkoznia az ő saját szájával a bevándorlásról. Ennyi. Vagy-vagy. Mert szerinte a kettő összefügg, és egyszerre nem megy.

trocsanyi1.jpg

Trócsányi László igazságügyi miniszter (Fotó: Polyák Attila)

Hatalmas zseni Trócsányi, hogy épp ezt a két dolgot sikerült összekapcsolnia! Pedig azért ha egy kicsit tovább gondolkodunk, más dolgokkal is lehetett volna párhuzamot vonni – írja még teljesen jogosan a 444.hu. És sorolja is a példákat, itt lehet elolvasni

Mi meg gratulálunk, Miniszter úr! A romákkal takarózni, mikor a menekültkérdésről van szó, komolyan mondom, ilyen nincs. Vagyis van.

***

Frissítés: Trócsányi László az MTI-nek eljuttatott közleményében felháborítónak nevezte és a leghatározottabban visszautasította a rasszizmus vádját. Szerinte a lemondását köve- telő ellenzéki pártok tudatosan félremagyarazzák a szavait. Mint írta, a roma közösséggel törődni prioritás és erkölcsi kötelesség. Szerinte a diszkrimináció és a szegregáció ellen küzdeni kell, és ez csak széleskörű társadalmi összefogással valósítható meg.

No, akkor most még egyszer: anyátok p.csája!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr447483250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása