A mi Erzsébetvárosunk

404. Csak kérdem… (1)

2015. május 18. - amier

08.jpgMúlt hét közepe táján jelent meg – és került fel ide a blogra is – a Fővárosi Közgyűlés műemlék épületek felújítására kiírt pályázati felhívása. A kiírás szerint az összesen 300 milliós keretből vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni, utófinanszírozásos rendszerben. A támogatás elsődleges célja a városképet meghatározó épített értékek megmentése, felújítása és restaurálása. Eddig tetszik. De azért  lenne egy-két kérdésem.

Például az Erzsébet körúti házak társasházak, az itt található üzletek közel 50%-a magántulajdon, másik része önkormányzati: most kinek kell pénzt beletenni a pályázatba? Aztán: a kiírás nem tartalmazza mennyi az önrész – sem százalékban, sem összegszerűen, így egy társasház nem tudja, hogy a 7-10 mFt-ból mennyi a vissza nem térítendő összeg.

erzsebet_krt.jpg

És legvégül: pályázatbeadás - október; döntés - december (?); építés - 2016; elszámolás, visszafizetés - 2018!!! Van ennyi pénz?

Fedrid Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr747470320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása