A mi Erzsébetvárosunk

398. Végre megtudtuk

2015. május 06. - amier

06.jpgMármint azt, hogy a többször, többféle módon magyarázott (elátkozott) vasárnapi boltbezárásnak mi a valódi oka. Merthogy mindannyiunk nagy kedvence, Gulyás Gergely origónak adott interjújából végre kiderült, hogy a KDNP kezdeményezésére a kormány valójában miért is vezette be a boltok vasárnapi zárva tartását. És hogy milyen áron? Hát bármi áron.

Így hangzott az ezzel kapcsolatos kérdés az Országgyűlés alelnökéhez:

  • “A vasárnapi boltzárnak lehet pozitív politikai hatása?” 

Erre pedig ez volt a válasz:

  • “Egyértelmű és világos pozitív gazdasági hatása van annak, hogy a magyar tulajdonban álló kisboltok nyitva lehetnek, így számukra ez mindenképpen kedvező. Egy értékalapú politikai döntésnél sok esetben nem csak azt kell mérlegelni, hogy egy döntés népszerű-e, lesz-e rövidtávú politikai haszna.” 

Gulyás Gergely ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy a vasárnapi boltbezár fő célja a magyar tulajdonú boltok támogatása (csak nem a CBA-ra gondolt?), és hogy számukra a szabályo- zás egyik előnye pont annak szelektív jellemzőjéből fakad.

bolt_3.jpg

És mivel – szerinte – értékalapú döntést hoztak a kormánypárti képviselők, ezért erre alapozva nincs is szükség semmilyen gazdasági megalapozottságra, hatástanulmányra.

És részükről ennyi…

***

Új polgári berendezkedést kell megvalósítanunk – mondta pár napja Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint nemcsak kormányozni kell, hanem irányt kell szabni saját politikai közösségüknek. (origo.hu)

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr417435356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása