A mi Erzsébetvárosunk

Károly körút 3/C

2015. április 16. - amier

1928/29-ben Málnai Béla tervei alapján épült 6 emeletes, zártudvaros, neobarokk-eklektikus lakóház a Károly körút és a Dob utca (Dob u. 1.) sarkán. Az építtető a Magyar Konfekció Művek Rt. (Ungár Lipót), a kivitelező Fejér Lajos és Dános László cége volt. Mindkét homlokzaton végigfutó, a sarkon ívesen átforduló erkély kettős konzolokkal, igényes kovácsoltvas erkély- és teraszkorlát. Fővárosi védettség alatt áll.

karoly_krt3c-1.jpg

karoly_krt3c-2.jpg

Az épület üzleti szintjét az IBUSZ vállalat 1968-ban átépítette, modernizálta, ekkor állították ki az utazási iroda előterében Borsódy László keramikus fali kompozícióját is. 1992-ben a Kereskedelmi és Hitelbank csaknem az eredeti állapotához hasonlóan visszaállította az épület külső-belső megjelenését, ahol most egy könyvesház működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr37373754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása