A mi Erzsébetvárosunk

388. Ideje már gondolkodni!

2015. április 13. - amier

"A Fidesz és a KDNP a garancia arra, hogy Magyarországon se jobbról, se balról a szélsőségek ne juthassanak meghatározó szerephez a közéletben.” (Orbán Viktor 2014. április 7.)

Vasárnap este 9 óra. A tapolcai választás majdnem végeredménye a következő: a részvétel kereken 42 %. Ebből

  • a Jobbik nyert – 10.264 szavazat 35 %
  • a Fidesz-KDNP – 9933 szavazat 34 %
  • az MSZP-DK – 7676 szavazat 26 %
  • az LMP – 590 szavazat 2 %

A többi indulót nem sorolom. A rengeteg igazi vagy kamu függetlent meg ismeretlen pártokat, akik összesen nem kaptak annyi szavazatot, mint amennyi ajánlás egyenként kellett az indulásukhoz.

valaszt1_1.jpg

De ideje lenne mindenkinek gondolkodni: hogyan tovább. Az MSZP és a DK nem tudott érdemben változtatni az elmúlt hónapok közvélemény kutatási eredményeihez képest. A harmadik helyre futotta az érdemi versenyzők között. Látni kell, hogy a közvélemény kutatás nem tévedett annyira, mint szeretnénk gondolni.

Igazából a LMP-vel nem érdemes foglalkozni. Vezetője nem látja – már évek óta nem látja – hogy az emberek nem vevők a „mindenkitől egyenlő távolságtartásra”. Szeretnének változást látni, de ez nem az LMP.

A civileknek is érdemes gondolkodni, az „utáljuk a pártokat” meg „minden rossz, ami az elmúlt 25 évben történt” állásponton. Ebből nekik semmi pozitív eredmény nem látszik. A „mit nem akarunk” és az „Orbán takarodj” szívből jön, de nincs eredménye, nem vonzott a demokratikus ellenzék jelöltje új szavazókat.

Az MSZP az eddigi időközi választásokon jó eredményt ért el saját vagy támogatott jelöltekkel, de több szavazó csak akkor várható, ha lesznek olyan ügyeink, amikre a nagyon sok bizonytalan felfigyel és támogatónk lesz. Ha nem gondolkodunk, akkor a tapolcai eredmény egy nagyon rossz – mindenkinek nagyon rossz – példa lesz.

Gergely József

***

Hont András a mai HVG-benA Fidesz addig uralta a pillanatot, míg a nyakunkra hozta a szélsőjobboldalt. A tény: 2015 verőfényes áprilisi vasárnapján a Jobbik Magyarországért Mozgalom megszerezte első egyéni országgyűlési képviselői helyét. Az a párt, amellyel az Európai Parlament megannyi extrém, szélsőséges, kirekesztő szervezete sem volt hajlandó közös frakciót létrehozni. Nincs mit szépíteni, egy nyíltan rasszista, sovén alakulat nyert tegnap a tapolcai körzetben. Amennyiben kétségeink volnának ezzel kapcsolatban, esetleg bárkit megzavarna Vona Gáborék imázsépítése, vagy az az igyekezet, amellyel a pártelnök zabolázni próbálja őszintébb párthíveit, elég elmélyedni a most megválasztott Rig képviselő úr posztolási szokásaiban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr527364834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása