A mi Erzsébetvárosunk

385. Sétafika 6.

2015. április 06. - amier

02.jpgMegint csak röviden: még a választási kampány hajrájában, tavaly október- ben a Dohány utcában átadták a gettó-emlékfalat. Sok-sok „nagyember” jelenlétében. Félig készen, majd az avatóbeszédek után azonnal vissza- takarták. Karácsonyra azonban csoda történt, az emlékművet befejezték – efeletti örömömnek itt a blogon hangot is adtam, bár kissé furcsállottam, hogy az emlékfal elhúzható kocsibejáróként (is) funkcionál.

Ami azért lássuk be, eléggé szokatlan dolog egy emlékfaltól. Azt viszont kimondottan nehezményeztem, hogy az emlékfal előtt megszűnt az aszfalt-járda, és helyette fehér murvával szórták fel a területet. Nos, ez utóbbit nem kellet volna.

dohany20150401-1.jpg

dohany20150401-2.jpg

Pár napja, most húsvét előtt ismét arra jártam. A murva eltűnt, és mostanra helyette valami puha, homok-cement keverék valamivel van „burkolva” a járdaszakasz. Rajta kerék- és ilyen-olyan nyomok, a járdaszegélynél meg deszka az autók behajtásához. Biztos, hogy így kell ezt? Vagy mi csak így szoktunk emlékezni?

dohany20150401-3.jpg

dohany20150401-5.jpg

A murva legalább fehér volt…

Fedrid Gábor

***

Húsvét vasárnapján festékszóróval rongálták meg a Madách téri holokausztkiállítást. A 25 fotó holokauszttúlélőket, illetve unokáikat és dédunokáikat mutatta be. Tizennégy képet fújt le valaki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr167344232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása