A mi Erzsébetvárosunk

Akácfa utca 3.

2015. április 02. - amier

Nagy Elemér tervei alapján 1971-ben épült fel a 7 emeletes, akkoriban háromcsillagos EMKE Szálloda. Az épület vonzerejét növelte az itt működő Maxim Varieté, mely a főváros egyik legismertebb szórakozóhelye volt. A 84 szobával rendelkező épületet 2003-ban felújították és Ibis Accor Hotel lett belőle.

akacfa3-1.jpg

A telken korábban egy belső udvaros földszintes ház állt, amelyhez Krones Ferenc pékmester 1867-ben építtetett sütőkemencét és nyári lakot, 1869-ben pedig kétemeletes bérházzá alakíttatta át tulajdonát Hild Károly terve szerint. 1969-ben omlásveszélyre hivatkozva az épületet lebontatta a Pannonia Szálloda- és Vendéglátó Vállalat, majd a megüresedett telekre felépíttették az itt álló szállodát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr997224597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása