A mi Erzsébetvárosunk

382. Testületi ülés után 2.

2015. március 31. - amier

07.jpgAz erzsébetvárosi bérlakásokról

A márciusi képviselő-testületi ülésre benyújtottuk azokat a bérlakásokra vonatkozó javaslatainkat, amit tavaly úgy foglaltunk össze: visszaállítjuk a lakbéreknél a 2011-ig működő elveket. Öt javaslatunkból négyet fogadott el a testület, megkönnyítve 2700 család életét.

Minden bérlőt érintő változás, hogy megszűnik a közös területek áramfogyasztásának, takarításának, a szemétszállításnak és a lifthasználatnak a lakbéren felüli fizetése. Hiszen a magántulajdonosoknak is a közös költségben kell ezeket fizetni.

erzsv1.jpg

A szociális lakbért újonnan kérőknél a kérvény beadását követő hónaptól számít a jogosultság, ha megkapja a szociális bérleti jogot. Sokakat érinthet, hogy megemelték a jövedelemhatárokat, mivel évek óta változatlan az a bizonyos „mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj”. Akinek szociálisról költségelvűre módosítják a lakbérét, annak az eddigi 30 nap helyett 90 nap alatt kell az óvadékot befizetni.

Sajnos azt a javaslatunkat nem támogatta a képviselő-testület, hogy a lakbéreken ne legyen külön áfa és a műszaki kedvezményeket már egyetlen feltétel esetén is adják meg. Dolgozunk azon, hogy szélesebb körű támogatást élvező megoldást találjunk.

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr347323788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása