A mi Erzsébetvárosunk

381. Próbaüzem-2

2015. március 29. - amier

08.jpgNemrég hallhattuk azt a magyarázatot a teljesen elhibázott új útdíj rendszerről, hogy "próbaüzem van, a tapasztalatok alapján korrigáljuk”. Nos, az alapproblémákat nem oldották meg, de pár ezren visszakaptak valamennyi pénzt. Most egy újabb próbaüzemet élvezhetünk. A vasárnapi zárva tartás komoly probléma a vevőknek, ha nem tudnak vásárolni és komoly probléma a kereskedőknek, ha nem hagyják őket dolgozni.

Az ötletgazda KDNP nagyon elégedett, de rajtuk kívül szinte senki. Azért már hallottunk néhány ötletet, hogy mit oldana meg a kormány a maga által okozott bajban. Ilyen a pékségek helyzete. Vasárnap délelőtt árusíthatnak pékárut és tejterméket, de a hűtőben lévő ásványvizet, üdítőt már nem. Ugyancsak nem adhat kávét, szendvicset. Állítólag ezekben engednek. Ilyen a korai munkába menők helyzete. A reggel 6-kor nyitó üzletben nem tud vásárolni az, aki szintén 6-ra megy dolgozni. állítólag ezt szintén korrigálják.

bolbezaras2.jpg

Ellenkező irányú módosítási szándék a világörökségi területeken meghagyott vasárnapi nyitva tartás lehetősége. Igaz, hogy ez jó az ottani lakóknak – például Erzsébetváros belső részén –, igaz, hogy ez szükséges a turistáknak, de a KDNP szerint az ott dolgozóknak is jár a vasárnapi pihenő. (És a pénz?)

Vannak, akik azért dolgoznának vasárnap, mert szükségük van arra a pénzre. Ők ezt nem tehetik. Ezen nem segít a hétköznapi késői nyitva tartás. Erre kisebb a pótlék és diákmunkásokat nem is alkalmaznak. A megoldás az lenne, hogy ezt az egész őrült ötletet visszavonják. De a rossz döntés beismerése ennek a kormánynak nem szokása.

Itt az a megoldás, amit az MSZP mond: kormányváltás után nyitva vasárnap is!

Gergely József

***

Örkény-félperces 2015-ből

– Államtitkár úr, a Népszabadság azt írta, hogy egy 2011-ben készült hatástanulmány a vasárnapi zárva tartás káros következményeire figyelmeztette a kormányt.
– Nem készült semmilyen hatástanulmány.
– Ezek szerint önök mindenféle háttérszámítás nélkül, mondjuk úgy, hasra ütés alapján döntöttek egy ilyen fontos ügyben?
– Tudja, mit? Akkor inkább mégis volt hatástanulmány.

FSP (Megjelent a március 28-i Vasárnapi Hírek PINK-Politikailag inkorrekt rovatában)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr527314396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása