A mi Erzsébetvárosunk

380. Testületi ülés után 1.

2015. március 27. - amier

01.jpgLesz Janikovszky Éva szobor és Kemény Henrik emléktábla

A szerdai képviselő-testületi ülésen ugyan nem vita nélkül, egyhangú döntéssel eldőlt, hogy Janikovszky Évának, hazai és nemzetközileg is elismert írói munkásságának egy felállítandó köztéri szoborral és egy mesepark létrehozásával állít emléket Erzsébetváros közössége.

Örömmel töltött el, hogy a képviselő-testületben minden politikai irányvonalban a hosszú idő óta előkészületben levő előterjesztésünk motiváltságot és tenni akarást idézett elő. Az egyhangúan elfogadott javaslat manapság ritkán tapasztalható kompromisszum készséget mutatott. A köztéri szobor üzenet a felnőtteknek, hozzánk látogató turistáknak, a mese- park pedig játék lehetősége gyermekeinknek.

kemeny_henrik.jpg

Egyhangú döntést hozott a képviselő-testület abban is, hogy Erzsébetváros másik nagysze- rű polgárának Kemény Henriknek állít emléktáblát lakóhelyének házfalán. A Vörösmarty utca 20. sz. alatti társasház lakóinak kezdeményezése nem csak a bábmester sok évtizedes munkájának tiszteletét jelenti pusztán, hanem egy bűbájos lakótárs emlékét is.

A képviselő-testület szintén egyhangúan elfogadta, hogy Erzsébetváros azon utcáiban, amelyeket híres, történelmükben értéket teremtő emberekről neveztek el egy rövid, fontos információkat bemutató magyar és angol nyelvű tábla kerüljön kihelyezésre.

És a végére egy sokakat érintő hír: húsz százalékkal csökkenti Erzsébetváros az önkor- mányzati lakások lakbérét, mivel számos bérlő rajta kívül álló okokból nehezen, vagy nem tudja megfizetni a lakbért, így a családok egy részének lakhatása veszélyeztetetté vált. A képviselő-testület szerdai ülésén meghozott rendelete május 1-jén lép hatályba.

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr437309896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása