A mi Erzsébetvárosunk

Akácfa utca 27/29.

2015. április 02. - amier

1890-ben épült kétemeletes eklektikus lakóház a Wesselényi utca közelében. Fuschs Mór volt az építtető, tervezőjéről és építőjéről nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár. 2014-ben a Színes Város szervezte Strongbow Fesztivál keretében nem kevés tűzfal újult meg a kerületben is. Ennek a háznak esetében két tűzfalat is megfestettek.

akacfa27-2.jpg

Az egyiket a Lengyelországból érkezett Lukas Berger, alias Cekas, a környék színvilágát figyelembe véve, “Chill vagy tombolás?” címet viselő grafikájával dekorálta ki.

akacfa27-1.jpg

akacfa27-3.jpg

A másikat – a Wesselényi utca felé nézőt – pszichedelikus színekben tobzódó fecskék lepték el. A felületet Mesterházy Károly, alias Carlos BreakOne graffitizte össze teljesen legálisan, az alábbi mottó jegyében: Nyugalom, vagy tombolás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr317240321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása