A mi Erzsébetvárosunk

337. Erzsébetváros 2014.

2015. január 02. - amier

03.jpgJóreggelt. Kezdjük rögtön a 2015-ös év első bejegyzését úgy, ahogy azt illik: Boldog újévet kívánunk minden kedves és kedvetlen olvasónknak! Merthogy itt van, megjött az újév, és ha nehezen is, de eltelt a 2014-es esztendő. Már túl vagyunk a karácsonyi bejglibulin, a szilveszteri hejehuján és az új év első napján is, nézzük most meg Erzsébetváros eltelt egy évét. Zanzásított, szubjektív, blogalapú beszámoló következik.

Igazi felújítási-átadási dömping volt a kerületben, miközben lett néhány tuja meg tűzfal- festett homlokzat, végletekig fokozódó kocsma zaj és mocsok, választási ígérethalmok, durva kampány, szemetes, elhanyagolt VII. kerület, elégedetlen civilek és lakosság.

És még néhány hír 2014-ből, amire érdemes részletesebben visszatekinteni. Először is kezdjük azzal, hogy a látogatottsági adatok alapján azt az írást olvasták itt a legtöbben, amiben az évenként érkező, a Károly körút-Király utca-Rumbach S. utca-Dob utca határolta idegenforgalmi aranynégyszögben lezajló lomtalanítás sajátos bájáról írtunk.

lom_kk1.jpg

De történt azért bőven más is az eltelt esztendőben. Példának okáért volt két választás is, áprilisban Oláh Lajos nyert a választókerületben, októberben pedig kiderült, hogy minden elégedetlenkedés ellenére marad a polgármester, bár a testületi többséget elveszítette. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a kampány során egy napra mindenki Hunvald lett, volt majdnem ingyenes nemkampánytej és a VII. kerületi FIDESZ benevezte a Felkel a nap, felkel a hét című Vattamányos himnusz-félét az Eurovíziós dalfesztiválra. És persze átadták az átépített Almássy teret és Madách teret (mégha ez utóbbit titokban is, az előbbit meg rögtön egy megtisztelős, Fásyádámos haknibulival felavatva.)

klauzal_tuzfal4.jpg

Aztán többek közt Neopaint megtűzfalfestett jó pár épületet a kerületben (csak éppen a Rumbach Sebestyén utcai Sissy-faliképben hagytak egy ronda reklámtáblát), felpörgött a Dob utca felújítása/tákolása (máig tart az lakók nagy örömére), de felújításra került a Nyár utca is (szintén a lakók örömére).

2014 júniusára elkészült és működni kezdett az új térfigyelő központ, mégha néha valahogy szelektíven „látott” is, hosszas huzavona után elkezdődött a Klauzál téri csarnok átépítése és végre valóban elkészült a kampány során átadott, majd rögtön le is zárt Dohány utcai gettó-emlékfal is.

madach20140523-5.jpg

Ezek voltak úgy nagyjából az elmúlt év történései a kerületben, de ha már az írás legelején szóba került, nézzük meg így a legvégén az öt, 2014-ben legolvasottabb poszt listáját (a mérés 2013. november 15. óta számol):

Jó, jó, tudjuk, hogy ez nem egy nagy vasziszdasz, de jól esett újra olvasni ezeket a bejegyzéseket. És persze tudjuk azt is, hogy ez a párezer érdeklődő népszerűbb blogokon semmit sem jelent, de nekünk fontosak, szívünknek kedvesek, így aztán mi most is örülünk nekik.

Ez volt tehát Hölgyek, Urak – ha csak így szubjektíven is, a teljesség igénye nélkül összeszedve – a tavalyi év Erzsébetvárosban. Innen folytatjuk majd, további kellemes szórakozást és még egyszer boldog újévet kívánunk mi is minden kedves olvasónknak. És hogy az idei évre mondjunk valami biztatót is: hajrá Balogh néni!

A Szerkesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr977030949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása