A mi Erzsébetvárosunk

331. Nádor tér

2014. december 18. - amier

07.jpgSokan voltunk kedden a József nádor téren, de … Az elmúlt napokból most három eseményt emelnék ki. Az egyik a dohány nagykereskedelem államosítása. A trafik mutyi után vérszemet kapott a Fidesz. Most államosítja a több magáncég által végzett nagykereskedelmet. Ebből hátránya lesz annak az 1200 embernek, akinek eddig ez volt a munkája. Most mehetnek közmunkára vagy az utcára.

Hátrányuk lesz a cégtulajdonosoknak, akik ebbe az üzletbe sokat fektettek. Leírhatják veszteségként. Hátrányuk lesz a trafikokban vásárlóknak, mert drágul az áru, a nehezebb rendelés miatt hiány előfordulhat. Ez így több százezer ember. Őket is vártuk a József nádor térre.

tuntet_nadorter1.jpg

A másik esemény az elkerülő utakon és az M0-on bevezetendő útdíj. A költségvetés méreteihez képest elhanyagolható többletbevételt remél a kormány. Hátránya lesz annak a több százezer autósnak, akik többet fizetnek az úthasználatért. Hátrányuk lesz azoknak a százezreknek, akik az elkerülő utakat elkerülő autósok miatti forgalomnövekedést fogják lakóhelyükön megszenvedni. Hátrányuk lesz azoknak a dolgozóknak, akik az M0-ás mentén és az elkerülő utak menti szolgáltatásokat végzik.

Kevesebb forgalomhoz kevesebb ember kell. Mehetnek közmunkára vagy az utcára. Hátrányuk lesz a szolgáltató cégek tulajdonosainak a csökkenő forgalom miatt. Ez már milliós tömeg. Őket is vártuk a József nádor térre.

A harmadik esemény az üzletek vasárnapi bezárása. Hátránya lesz annak a több tízezer dolgozónak, akiket vagy elküldenek – kevesebb munkaidőben kevesebb ember kell – vagy csökken a fizetésük a megszűnő pótlék miatt. Mehetnek közmunkára vagy az utcára. Hátránya lesz annak a kb. kétmillió embernek, akik vasárnap vásároltak, vagy csak nézelődtek egy bevásárló központban. Hátrányuk lesz azoknak a tulajdonosoknak, üzletbérlőknek, akik hét napra tervezték a működést. Ez már több milliós tömeg. Őket is vártuk a József nádor térre.

Most a karácsony-újév táján leáll a törvénygyártási őrület. Lehet ünnepelni, talán van miből és van hol. Azután január 2-án várunk mindenkit az Andrássy útra az Operához. Remélem, hogy rövid lesz a két kilométeres Andrássy út a tömegnek.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr46995417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása