A mi Erzsébetvárosunk

316. Forgalomcsillapítás

2014. november 22. - amier

04.jpgBár annak kicsit durva. Igen, eltetszettek találni, már megint a Dob utca állapotáról lesz szó. Merthogy ez az állapot továbbra is katasztrofális, illetve egyre katasztrofálisabb, persze csak ha lehet ezt fokozni. A képeket elnézve, sajnos lehet. A tavaly átadott Dob utca ugyanis egyre romosabb, már nem csak egy-egy díszkő cselleng összevissza, hanem tömegesen, széles sorokban vonulnak a szélrózsa minden irányába. Szanaszét.

Hogy ennyi idő után nem lehet egy burkolatot – számtalan próbálkozás után – rendesen megcsinálni, azt már tényleg nem hiszem el! De most komolyan: mi a szart csináltak itt az elmúlt fél évben?!

dob20141119-1.jpg

dob20141119-2.jpg

Gergely József – többek között – még a július 9-i posztjában is feltett egy-két kérdést. Például, hogy ennyi idő alatt hogyan lett megint ilyen töredezett a burkolat? Erről is a nagy forgalom tehet? Ha igen, miért ugyanúgy csinálták meg az utat, mint elsőre (másodikra, sokadikra)? És mindezt még hányszor fogják megismételni? Most tényleg: hányszor még? Nem gáz ez az illetékeseknek?

dob20141119-3.jpg

A fotók a Klauzáliára kerültek fel még a hét közepén, most ilyen a „garanciális” Dob utca. De szerencsére az a fentebb említett illetékesek neve is fel van tüntetve a köveken. Ja, és ha már illetékesek, itt egy párbeszédrészlet a Klauzáliáról, a képek alól:

  • Anna Kismarty Wencz Miki??? Illetékes??!
  • Békét Erzsébetváros Wencz Miklós elméletben képviselő volt itt kedves Anna! Nyilván párttársaként megvédi a "Mikit"...de azért az húzós volt, hogy felújított Kis Diófa utcáról beszélt...A Dob utca pedig rendre így "szépült". Ez is Wencz szóhasználata volt...

Szegény aszfaltra festett Wencz Miki, kinek semmihez köze nincs. Bájos, nem?

***

A májusi átadáskor "az önkormányzat kivizsgálta a beruházás előéletét, forgalomszám- lálást végzett, és tanulmányozta a közlekedési szokásokat az említett útszakaszon". És megállapították, hogy a forgalom nagysága és sebessége okozta a Dob utca burkolatának meghibásodását. "A beruházás kivitelezője garanciálisan javítja a burkolati hibákat", közölte az önkormányzat illetékese. Szintén még májusban...

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr116923597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása