A mi Erzsébetvárosunk

312. Önkormányzati pillanat 9.

2014. november 14. - amier

08.jpgTegnapelőtt délután, 3 órától rendkívüli képviselő-testületi üléssel "újra beindult" a helyi politikai döntéshozás vérkeringése Erzsébetvárosban. Napirendre került többek között a 2014. évi költségvetés módosítása, az építményadóról szóló rendelet módosítása, és a Polgármesteri Hivatal SZMSZ módosítása.

Döntés született:
- A 2014. évi költségvetési rendelet módosításáról.
- A testület elfogadta az építményadó inflációt követő emelését azzal az ellenzéki módosító indítvánnyal, hogy a befolyó többletforrást a szociális támogatások, társasházi támogatások, köztisztaság növelésére fordítja.
- A nemzetiségi önkormányzatok együttműködési megállapodása elfogadásra került. Felvetésemre a polgármester megígérte, hogy a nemzetiségi önkormányzatok érdemi, kulturális munkáját hatékonyabb támogatás kialakításával fogja támogatni Erzsébetváros Önkormányzata.

onkormi_gorbe.jpg

- "Fiatal tehetségek támogatása" előterjesztésben a pályázó életkor határa 25 évre emelkedett, az év végéig folyamatosan még megpályázható támogatás felső határa 300 ezer forint.
- Verebélyné Gacsal Éva a házi segítségnyújtási szolgálat szakmai vezetője kapja az Erzsébetváros Szociális Szakembere díjat.

Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Minderről Szücs Balázs a következőket írta a nemrégiben elemzett fb-oldalán: Szerdán volt a második testületi ülés, ahol sikerült több komoly eredményt elérni! A legfontosabb döntés az építményadó inflációt követő emelése volt. (Ez a lakosságot nem érinti.)

… Ellenzéki módosító javaslatomat megszavazta a testület, miszerint 2016-ig nem emeljük ezt az adót, valamint elkötelezte magát az önkormányzat, hogy az emelésből származó növekményt (várhatóan mintegy 80-90 milliót) szociális kiadásokra (segélyek), társasházi felújítási alapra, valamint a köztisztaság növelésére fordítja. Módosítóm indoklásában kifejtettem, hogy a vállalkozások számára kiszámíthatóságot, a választók felé pedig a nagyobb átláthatóságot kell biztosítani!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr296896941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása