A mi Erzsébetvárosunk

311. Ártatlanság vélelme?

2014. november 13. - amier

01.jpgOlvastam, hogy Varga Mihály miniszter nem menti fel Vida Ildikót elnöki tisztéből, mert jár neki az ártatlanság vélelme. Egyetértek a miniszter úrral, de érdemes a részletekbe menni. Az egyik legfontosabb közintézmény vezetője ellen gyanú merül fel korrupció ügyben. Próbálják maszatolni, sőt Vida elnök asszony bevállalta, hogy vizsgálatot is tart.

Lehet, hogy igaza van, bár erősen bűzlik a dolog. De a NAV-val kapcsolatos bizalom romokban hever, és ez nem változik, amíg nincs érdemi vizsgálat. Azt pedig a gyanúba kevert nem végezheti.

vida3.jpg

Másrészt: nagyon fontos az ártatlanság vélelem, hiszen csak jogerős bírói döntés mondhat valakit bűnösnek. De a Fidesz nem volt ennyire kényes, amikor nem hozzájuk kötődő emberekről volt szó. Amikor a jobbos sajtó hírére elrendeltek nyomozást, már akkor bűnösként kezeltek sokakat. Azóta többségüknél már jogerősen döntés szögezi le, hogy bűncselekmény hiányában ártatlanok. De ez a döntés már nem segít kerékbetört életükön, a rossz hírbe hozásukról. (Fotó: nyugat.hu)

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr986894399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása