A mi Erzsébetvárosunk

307. Kurrah, Berreh, Harrach*

2014. november 07. - amier

Ha tiszteletlen kívánnék lenni, azt mondanám, hogy az öreg szigorúpéternek teljesen elment a maradék esze is! Persze nem akarok az lenni, csak éppen erősen furcsállom, hogy a sehol sem létező vagy mérhető KDNP már megint bele akar ugatni a mindennapi életünkbe, és meg kívánja mondani, mit csinálhatunk és mit nem csinálhatunk vasárnap. Hogy hogyhogy?

harrach.jpg

Egyik billeg, másik Harrach (Hírnarancs)

Még csütörtökön jelentette be Harrach Péter a kisebbik kormánypárt sajtótájékoztatóján, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja azt a törvényjavaslatot, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozná. Mert mi a vasárnap a KDNP szerint? Pihenőidő, azaz “… olyan szabadnap, amelyen a családi együttlétre nyitva álló rövid időt nem kurtítja még a vásárlással eltöltött idő is.”

Icipicit ellentmond Harach bejelentésének, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint akkor, amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, nem túl okos dolog korlátozni ezt, arról nem is beszélve, hogy  nem vagyunk még olyan gazdag ország, hogy ez legyen az elsőszámú kérdés. Aztán, hogy a bohózat teljesebb legyen, a bejelentést követően már a minisztérium is jelezte:

A kormány tárgyalt a KDNP javaslatáról, de döntés csak azután születhet, miután meghallgatták a boltosok és a szakszervezetek véleményét is.

Én azzal ugyan rendben lennék, hogy a KDNP-sek vasárnap nem mehetnek be a boltokba, vagy hogy vasárnap nincs KDNP, mindenesetre minderről imígyen szóla Zarahu… a Hírnarancs:

Erre mondják, hogy anyám, borogass! De hagyjuk az álszenteket, hagyjuk az aljas indokból nyomatott demagógiát, felőlünk nyugodtan becsuk- hatják a boltokat vasárnap. Ezen a héten például szombaton voltak becsukva, mire vasárnap tömegek támadták le arcukon elvonási tünetekkel az üzleteket. Meg van az is, hogy elég sokan ebben az országban szó szerint élnek egyik napról a másikra, szombaton apa elmegy segíteni a kőművesnek, hoz öt rugót estére, s abból lesz a vasárnapi ebéd – eztán a kisboltból, tripla áron. Persze ez csak ugyanolyan demagógia, mint a habzsi-dőzsiző tőkés. És azt még meg sem kérdeztük, hogy a vasárnapi munkaszünet növeli-e avagy csökkenti majd az árufeltöltő fizuját?

Egy 2011-es kutatás szerint a magyarok 48 százaléka, azaz 1,9 millió család vásárol vasárnap is. A mindennapi életünkbe beleavatkozni kívánó törvényt egyébként a fél KDNP nyújtotta be közösen, azaz:

  • Semjén Zsolt
  • Harrach Péter
  • Latorczai János
  • Rétvári Bence
  • Mórig József Attila
  • Aradszki András
  • Soltész Miklós
  • Hoffmann Rózsa
  • Vejkey Imre
  • Simicskó István

Jegyezzük meg a nevüket 2018-ig.

*A "Kurrah, Berreh és Harrach" féle finom utalás a Hírnarancson eddig az év szövege!

***

Ja, és még egy jó hír: Deutsch Tamás szerint a nemzeti konzultáció a világháló használa- táról szól majd. Beleborzongok a gondolatba, hogy eddig enélkül kellett élnünk…

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr316875203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása