HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • Dezső Vincze: SZENES HANNA A LEGNAGYOBB MAGYAR KÖLTŐNŐ, NAGYON-NAGYON SZERETEM ŐT!! Az Ő emlékének ajánlom az "E... (2018.02.24. 22:56) Szenes Hanna park
  • vamos: A Murányi u. 23. sz. alatti, 31 lakásos lakóépület adatai: Tervező: Bálint és Társa Építészek Iro... (2018.02.11. 12:58) Rákóczi út
  • Pásztörperc: @aszfaltparaszt: Nem régész: geológus. Itt olyan kérdések vannak, hogy az a homok mennyiben folyóv... (2018.02.09. 17:49) 748. Sajnos nem tudjuk
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2014.09.15. 18:03 amier

270. Utánuk az özönvíz?

Címkék: választás önkormányzati cégek garay tér bizottsági ülés

A Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság szeptember 15-i, mai ülésének egyik előterjesztéséből az az olvasó érzése, hogy a Fidesz készül az október 12-i (le)váltásra. Most elköltik a tartalékot, aztán lesz, ami lesz. Az Erzsébetváros Kft. két beruházáshoz kéri tartalékának a felhasználását. A Rottenbiller utca 43-45. alatti sportpálya felújítása (ez a volt Janikovszky!) 27 millió + áfa és a Király utca 11. kulturális központ felszerelése kb. 25 millió + áfa összegnek az önkormányzat a 35 %-t előlegezi, a többit – kb. 50 millió – adja a Kft. az eredménytartalékából. Majd egyszer visszakapja az önkormányzattól.

kasszasopres3.jpg

Hogy miért ilyen sürgős a dolog? Mindkét beruházást 2014. október 10-ig kell átadni. Ez véletlenül két nappal van a választás előtt. Ha mi nyerünk, oldjuk meg, ha meg valami csoda folytán véletlenül Vattamányék maradnának hatalmon, majd egyszer visszafizetik.

A kasszasöprés szándéka volt érezhető egy korábbi döntésükből is. Itt lazán odaadnak kb. 23 milliót egy elég nagyvonalú leírás alapján (mellékeljük) a 2014. október 11-i Garay téri rendezvényre. Ez véletlenül a választás előtti nap.

Hogy mit is kell csinálni 23 millióért? Hát ezt...

kasszasopres1.jpgkasszasopres2.jpg

Gergely József képviselő

***

A bizottsági ülés ma reggel 8-ra volt meghirdetve, az előterjesztést elfogadták. (Az elfogadást előre lehetett tudni, de határozatképesség is kellett hozzá.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr416700837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.