A mi Erzsébetvárosunk

238. Már tesztelik a Bubit

2014. július 19. - amier

A napokban elindult a MOL Bubi közbringarendszer nyilvános próbaüzeme, és tesztelgetnek, tesztelgetnek. A napokban ugyanis a BKK meghirdette a régvárt nyilvános tesztüzemét, amelyre ezer jelentkezőt vártak, és a helyek pillanatok alatt el is fogytak. (A központ korábbi közleménye szerint a belső próbák után utolsó tesztfázisként ezer felhasználó segítségével próbálják ki a rendszert.)

bubi_teszt2.jpg

Az eddigi tapasztalatok mindenesetre meglehetősen vegyesek. Az átadás csúszása azonban így is meglehetősen tetemes, szerződést bonthat a kivitelező BKK a késlekedésért felelős céggel. Erről azonban az illetékesek már nem beszélnek, ami leginkább feltűnő, hogy már ígéretek sincsenek. Az ezzel kapcsolatos megkeresésekre meg a  BKK nem reagál. És a támogatási szerződés szövege már nem található meg a BKK oldalán. Csak zárójelben: a MOL Bubit április 7-én kellett volna átadni. Azóta eddig csak ígéret- és kifogáshalmok...

bubi_teszt1.jpg

Fotók: BKK / Facebook

Mindannyiunk kedvenc Vitézy Dávidja korábban azt mondta, hogy a rendszert a szerződés szerint április 7-én kellett volna átadni, azóta minden nap után 1,8 millió forint kötbért számol fel a BKK, így eddig 104 millió forint gyűlt össze, a kötbér legmagasabb összege 180 millió forint, ezt július 16-án érné el az alvállalkozó konzorcium. Mai dátum: július 19.

De ne elégedetlenkedjünk, a tegnapelőtt elindult nyílt próbaüzem elvileg az utolsó fázis: ha ezen sikeresen teljesít a rendszer, akkor állítólag már nem késhet sokat a hivatalos start és indul a buli. Akarom mondani, a Bubi. Azért arra kíváncsi lennék, hogy kinek az elvárása volt az, hogy egy még sehol sem tesztelt, vadonatúj rendszert építsenek ki Budapesten. Azaz: a BKK ragaszkodott ehhez a fejlesztéshez, és esetleg ezzel kapcsolatban volt-e szakmai ellenvetése a T-Systems-nek?

Devosa Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr26524977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása