A mi Erzsébetvárosunk

222. Újabb tűzfal-rehab

2014. június 30. - amier

06.jpgA pénteki nagybudapesti kipakolós aszfalt-country (100 Folk után szabadon, bocs!) közben benéztünk a Gozsdu udvarba is, merthogy a június közepén elkészült a legújabb tűzfalkép a Dob utca felé eső F-udvarban. A képről egy pakisztáni kislány színes kendőbe bugyolálva néz vissza ránk, a falfestmény a Menekültek Világnapja alkalmából készült, amelyről 2001 óta minden június 20-án emlékezünk meg.

Aztán az épp elkészült tűzfal még színesebb lett: a profin megfestett tűzfal előtt – amit megint csak a Neopaint Works csapata készített – egy alkalmi falat is felállítottak, amit a Magyarországon, a bicskei befogadóállomáson, illetve a Budapesten élő szíriai, afgán és bangladesi menekült gyerekek festettek tele.

tuzfal_g2.jpg

tuzfal_g1.jpg

tuzfal_g3.jpg

Előre megrajzolták, majd együtt kifestették azt a képet, azokat a részleteket, amelyek egy nagy, színes és vidám felületet alkotnak.

a Szerk.

***

A Neopaint csapata a kerületi önkormányzattal közösen végzi a Tűzfalrehab programot, aminek keretében a kerület lepukkant, csúnya tűzfalaiból varázsolnak szép felületeket. A falfestések témáit a Neopaint találja ki, ezeket egyeztetik az önkormányzattal és a házzal. A tervezést is ők csinálják, amit később a főépítész iroda engedélyez (amennyiben elfogadja).

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr546459997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása