A mi Erzsébetvárosunk

211. Igaz vagy csak cirkusz?

2014. június 16. - amier

08.jpgVan olyan vélemény, hogy Lázár 100 milliárdos (le)húzása csak szemfényvesztés. Lázár hivatala szerint menjen Tarlós Brüsszelbe és szerezze vissza a támogatást, ami Budapest közlekedési fejlesztéséhez kell. Az egyik legnagyobb és legfontosabb a törölt projektek közül a 3-as metró felújítása, amit rövidesen le kellene állítani egyre rosszabb állapota miatt.

A mese szerint Tarlós elmegy Brüsszelbe, jól megvív a hétfejű bürokrácia-sárkánnyal, legyőzi és diadalmasan hozza haza a soksok pénzt. Innen már egyenes út vezet a főpolgármesteri győzelemhez.

Nos, szerintem sem igaz ez a történet. Mi történne Brüsszelben?

tarlos_lazar.jpg

Megérkezik Tarlós, megkeresi a hétfejű sárkányt, mire az az egyik fejével megkérdezi, hogy kihez is van szerencsém? „Én vagyok a budapesti főpolgármester és azért jöttem, hogy visszaszerezzem az elrabolt pénzt” – válaszolja Tarlós. Nahát – mondja a sárkány egy másik fejével, Ön nem tudja, hogy Brüsszelben nem a főpolgármester képviseli a magyar államot? A viszontlátásra, jöhet a következő lovag.

Szóval egyszerűbb a mese. Lázár és Orbán (fordítva: Orbán és Lázár) nagyon utálják Budapestet, nem feledték azokat a vereségeket, amit a Fidesz Budapesten szenvedett el, több alkalommal is. Nem véletlen minisztériumok vidékre helyezése sem. Sok magyar nagyvárosnak kell az uniós forrás, mint az egyetlen beruházási lehetőség. Hiszen, ami magyar pénz van, az a stadionokra kellett.

Bocsánat, majdnem kihagytam Orbán felcsúti kisvasútját…

Gergely József

Ajánlott irodalom:
Nyírás vagy választási trükk a Tarlós elleni attak (atv.hu 2014-06-13)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr56305929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása