A mi Erzsébetvárosunk

210. Szobroztam megint

2014. június 15. - amier

És akkor most a hét végére a sok esse jó, meg asse jó után jöjjön valami örömteli, nézzünk valami olyat, ami jó lett, biztos van ilyen is. Nem is volt túl nehéz ilyet találni, ugyanis a téma a Madách téri rommező közelében hevert. Még valamikor a blog indulásának kezde- tén (2013 szeptemberében) nyafogtam egy csöppet, hogy a Károly körút 9-es számú háza elől elköltöztetett Apolló-szobor az új helyén – a Gerlóczy utca magasságában, a villamos sínek között – egy trehányul ott hagyott, lekaszált fűhalom közepén álldogált. (A Budapest Szíve program keretében oda került, még 2011-ben.)

szobor1.jpg

Most, amikor legutóbb megnéztem a Madách teret (nem kellett volna), visszafele – majd egy év után – meglátogattam az emigrációba kényszerült szobrot, vajon most mi van vele. Nos: szép, rendezett terület, még mindig élő fák, díszkő és fű szemét nélkül, szóval egy szavam sem lehet. Mindezek ellenére: nekem a régi helyén akkor is jobban tetszett…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr706303665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amier 2014.06.16. 14:54:44

Az 1980-as években épült 5 emeletes Károly krt. 9. sz. ház előtt ház előtt a járdán állt 1983 óta a fatörzsre támaszkodó Apolló vasból öntött szobra. (Marton László műve, 1983).
süti beállítások módosítása