HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • Online Távmunkás: A meglévő jogszabályokat kellene betartatni, nem új korlátozásokat hozni. Például nem kellene a re... (2017.09.03. 19:27) 696. Azonnali intézkedést!
  • qqriqqkori: Az Élhető Erzsébetváros Facebbok csoportban láttam ezt a linket. Mivel én is ott élek, alaposan ut... (2017.08.30. 20:45) 695. Bulinegyed - Első lépés
  • amier: Ennyink van csak: mierzsebetvarosunk.blog.hu/2017/04/05/jobbagy_utca_5_9 Illetve még a verseny utc... (2017.08.21. 10:46) 654. Jártamban, keltemben (3)
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2014.06.12. 16:01 amier

207. Cifra nyomorúság

Címkék: wesselényi utca klauzál utca VII. kerület neopaint tűzfal-rehab

04.jpgNyár van nyár, még mindig gatyarepesztő a hőség, sehol egy felhő, viszont legalább dögmeleg van. És ha már csak annyi eszünk van, hogy ebben a hőségben járkálunk, járkáljunk rendesen. A már most elbódésított Madách térről séta át a Wesselényi és a Klauzál utca sarkára, illetve egy kicsit a beljebb ahol még május végén adták át a legújabb tűzfal-képet.

A Wesselényi utca 30. szám alatti méretes lakóház Klauzál utca felé néző tűzfalát díszíti a kép – ismételten gratula a Neopaint Works munkájához. A falfestmény különben a Buda- pesti Lengyel Intézet ajándéka Budapest lakóinak, az intézet 75. születésnapja alkalmából.

klauzal_tuzfal4.jpg

klauzal_tuzfal1.jpg

És tetszetek látni a mellette álló ház homlokzatát? (De akár ide tehetnénk a már minkét oldalán "megfestett" Rumbach S. utca 10. homlokzatát is.)

Mindenesetre mi örüljünk a legújabb képnek, ami – csakúgy, mint a többi – tényleg szép. Az meg, hogy roskadófélben van a ház, hámlik le a vakolat – senkit ne zavarjon. Majd csak lesz azzal is valami, mert hej ráérünk arra még…

klauzal_tuzfal3.jpg

A falon olvasható szöveg: "Magyarország és Lengyelország két örök életű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze futnak, összekapcsolódtak és láthatatlanul egybefonódtak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele." - Stanslaw Worcell / lengyel publicista - 1848

***

A Neopaint csapata a kerületi önkormányzattal közösen végzi a Tűzfalrehab programot, aminek keretében a kerület lepukkant, csúnya tűzfalaiból varázsolnak szép felületeket. A falfestések témáit a Neopaint találja ki, ezeket egyeztetik az önkormányzattal és a házzal. A tervezést is ők csinálják, amit később a főépítész iroda engedélyez (amennyiben elfogadja). Jelenleg az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közreműködésével Gozsdu-udvarban festik a következő tűzfalat (Neopaint Facebook-oldala).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr956296696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Crass 2014.06.13. 16:57:37

Különösen tiszteletreméltó és meglepö is egyben, hogy egy olyan évszázados, de ma ritkán emlegetett intézményröl emlékezik meg, mint a magyar és a lengyel nemzet barátsága és sorsközössége. Talán lesz néhány ember, aki elolvassa és el is gondolkodik rajta. Csak így tovább!