A mi Erzsébetvárosunk

139. Még, még, még

2014. május 06. - amier

07.jpgMert ennyi nem elég. Kedves Olvasóink, folytatjuk tudósításunkat a nagysikerű április 29-i testületi ülésről. Itt van például az ERöMŰVHÁZ beszámolója. A 2013. évi szakmai beszámoló volt ugyanis az egyik napirendi pont. Sok érdekesség van benne, sajnos két perc alatt csak egy részére tudtam reagálni. Tavalyi programjaikat erősen befolyásolta, hogy nem tudták mikor lesz a tervezett felújítás.

Ez egyébként a mai napig nem kezdődött el, pontos időpontja nem ismert. Bevételeikben jelentős tétel a civil szervezetek által fizetett állandó és alkalmi terembérleti díj, ami nem lesz, ha végrehajtják a civilek tervezett kitelepítését, illetve felújítás miatt bezárnak.

Programjaik részben óvodás, iskolás gyerekek részére készült. Ezeknél az érdeklődők számába beleveszik a gyerekeket, a kísérő szüleiket, ezek után nehéz megmondani, hogy van-e külső érdeklődő. De jó nagy nézői számot írnak mindegyikre. Ki tudja, hogy ténylegesen hányan jelentek meg akármilyen minőségben, hiszen nem belépőjegyes programok voltak.

wess17-1.jpg

"...az Erzsébetvárosi Közösségi Házat éppen a szidalmazott elődök alakították ki."

Lehetett volna beszélni még arról, hogy erre az évre 171 ezer forint bevételt terveznek belépőkből. Ami rövid számolás után azt jelenti, hogy – 300 forint jegyár esetén – 570 darab jegyet jelent egész évre. Hát ehhez nem kell ekkora házat három vezetővel fenntartani. Lehetett volna beszélni arról is, hogy grafikust akarnak felvenni egész jó pénzért. De – szerintem – az ő igényeikre elegendő lenne megbízást kiadni, jóval takarékosabb megoldás.

Megtisztelő volt számomra, hogy maga a Művelődési Kulturális és Szociális bizottság elnöke válaszolt. Elmondta kedvenc szövegét „ha meglenne az Almássy téri Szabadidő- központ” címmel, de a konkrét felvetésekre nem válaszolt. Megemlítette, hogy „elődeik (mármint a korábbi testületek) egy fillért sem fordítottak erre a házra, ezért kell nekik”. Elegánsan átsiklott azon, hogy az Erzsébetvárosi Közösségi Házat éppen a szidalmazott elődök alakították ki, tették lehetővé az erzsébetvárosi civil szervezetek idetelepülését, és adtak lehetőséget sok-sok kulturális program megvalósítására is. Igaz, a ház szükséges újabb felújítása már a mostaniakra maradt, amit negyedik éve tervezgetnek.

A polgármester itt is elszórt némi információt: döntés született, hogy a civilek kitelepítésének ügyét „egyelőre nem bolygatjuk”, az engedélyezések elhúzódása miatt a közeli jövőben nem lesz költözés.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr386126998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása