A mi Erzsébetvárosunk

103. A helyzet fokozódik

2014. március 14. - amier

04.jpgLegutóbbi posztunk arról szólt, hogy a CBA 10 százalékkal kedveskedik a nyugdíjasoknak – no persze, az összes személyes adatukért cserébe – ez ám gáláns ajánlat. A Fidesz meg csak úgy, nagy suttyomban hatályba léptetett egy törvényt, ami a társasházak közös képviselőinek feladatává teszi, hogy a lakók minden rezdülését listázzák. És persze a hatóságoknak jelentsék, hogy kinek jár rezsicsökkentés, kinek meg nem.

Szép is ez: ha igyekszünk, újra a házmesterek és besúgók országa lehetünk!

Aztán itt van a tegnapi Népszava cikke. Ebből megtudhattuk, hogy teljes a történelmi (zűr)zavar Erzsébetvárosban, merthogy – a jelek szerint – a Vattamány Zsolt vezette erzsébetvárosi önkormányzatnál keverik a holokauszt évfordulóját a német megszállá- séval, ráadásul nemcsak a hónapot, de az évszámot sem tudják pontosan. Van ilyen. Miért pont az az önkormányzat tudná mindezt, ahol véletlenül az egykori gettó volt?

vattamany2014.jpg

Fotó: Bielik István, Népszava

És ha már szóba került az önkormányzat: szintén a Népszava írta meg, hogy Erzsébetváros polgármesteri hivatalában felsőbb utasításra szűrik a dolgozók – köztük az önkormányzati képviselők (!) – hivatalos, munkahelyi e-mail címére érkező külső leveleket. Merthogy bevezették a kínos levelek monitorozását. Ezt technikailag úgy oldották meg, hogy szűrőt építettek be, amely előre megadott kulcsszavakra keresett rá, ezek alapján szűrte ki a problémásnak tűnő leveleket, melyeket a jegyzői irodára továbbítottak "moderálásra". A kulcsszavak közt volt mások mellett a jegyző és a polgármester szó, és az e tisztségeket betöltők nevei: Gotthard Gábor és Vattamány Zsolt.

Azt nem tudni, hogy a 2012 novemberében bevezetett "szűrést" jelenleg is alkalmazzák-e, mindenesetre az egyik önkormányzati képviselő a Népszavának annyit mondott, hogy emlékei szerint az egész tavalyi évben nem kapott a hivatali postafiókjába más levelet, csak a belső, hivatalosakat. Gergely József MSZP-s képviselő a lap kérdésére megjegyezte: nem tudja, hogy működik-e most is ilyen szűrő, mert bár ő sem kap ilyen külső leveleket, lehet, hogy nem is küldenek neki. "Én a kerületi lakosoknak mindig azt mondom, ha valamilyen panaszuk van, amit meg akarnak osztani velem, akkor inkább a privát e-mail címemre írjanak, a hivatalos címemre érkező e-maileket ugyanis mások előbb olvashatják, mint én" - tette hozzá.

Hogy a levéltitok megsértésével ilyenkor mi van, azt majd megválaszolja az, akinek ez a dolga, például a jegyző. Mindenesetre Gergely úr egy fantasztikus, angyali türelmű, békés ember, minden elismerésünk az övé, de mi nem vagyunk ilyen jó arcok. Akik az ilyen és ehhez hasonló dolgokat kitalálták az önkormányzatban, azok remélhetőleg a választások után szépen, tömött sorokban elvonulnak a fenébe. És mi egy cseppet sem fogjuk bánni.

***

Az meg már csak hab a tortán, hogy technikai okokra hivatkozva utasította vissza Oláh Lajos adatkérését az erzsébetvárosi, illetve a terézvárosi önkormányzat. A kormányváltó szövetség képviselő-jelöltje levélben azt kérdezte mindkét kerület illetékeseitől, hogy az elmúlt négy évben hány új állandó lakó jelentkezett be, de azt a választ kapta, hogy ezt nem tudják kigyűjteni. A DK politikusa naponta járja a választókerületet, eközben mondták el neki, hogy ismeretlen nevek jelennek meg újabban a postaládákon, olyanoké, akik el sem viszik a küldeményeiket, mert nem laknak az adott házban. Akkor vajon miért ez a bejelentkezési láz?

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr95859799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása