A mi Erzsébetvárosunk

51. Karácsonyi javaslatok

2013. december 20. - amier

03.jpgMint már korábban szó volt róla, a testületi ülésen Vattamány Zsolt polgármester úrnak volt egy költségvetési módosító javaslata, miszerint a Fiatalok az összefogásért Egyesületnek (minő véletlen, az egyesület veze- tői a Belvárosi Fidelitas csoport vezetői is) közel egymillió kétszázezer forintot javasolt. Merthogy részt vettek a karácsonyi ajándék-osztásában.

Így ha már karácsony, és a polgármester úr is ennyire szívén viseli az ajándékozást, decemberben mi is javaslatokat tettünk a költségvetéshez. Az egyik szerint az erzsébet- városi közalkalmazottaknak karácsony alkalmából adjon az Önkormányzat a minimálbér 30 %-nak megfelelő összegű pénzbeli juttatást. Ezt megkapnák az önkormányzati intéz- ményekben dolgozók és az államosított iskolákban dolgozók.

kispal_gergely2010.jpg

Az önkormányzati szolgáltatásokkal a közalkalmazottakon keresztül találkozunk a hétköznapokban. És éppen ők azok, akiknek az elég szerény bérét évekkel ezelőtt befagyasztották. Az elutasító válasz magyarázata az volt, hogy az önkormányzat tervezi jutalom kifizetését a mi javaslatunknál nagyobb összegben.

Kérjük, hogy jelentkezzenek azok a közalkalmazottak, akik a minimálbér 30 %-nál nagyobb pénzbeli juttatást karácsonyra megkapták.

A másik javaslatunk arról szólt, hogy a szociális ellátásban részesülőknek karácsony előtt adjanak 10-10 ezer forintot. Sajnos sok az ellátásra szoruló, és nagyon jól jönne nekik egy kis plusz segítség, legalább így karácsony környékén. Itt is elutasítás volt a fideszes többség részéről. Mint magyarázták, a szociális ellátás (éves) összege bőven meghaladja az általunk javasolt összeget.

Most már csak azt nem értjük, hogy az éves segélykeretnek mi köze van az egyszeri karácsonyi segítséghez?

Gergely József – Kispál Tibor
önkormányzati képviselők

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr105700643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palást 2013.12.20. 08:13:53

Osztogatják és fosztogatják a helyi állampolgárok közpénzét! Az ellenzéki képviselők javaslatait sorra lesöprik az asztalról. Felháborítóan gusztustalan az amit csinálnak. A FIDESZ és a FIDELITAS nemsokára az MDF sorsára jut, én bízom a Választópolgárok józan ítélőképességében !!!
süti beállítások módosítása