A mi Erzsébetvárosunk

50. Civilek kitelepítése

2013. december 18. - amier

02.jpgMég december elején juttattak el hozzánk egy levelet, amit az ERŐMŰVHÁZ ügyvezetője írt civil szervezeteknek. Abban arról tájékoztatta az ügyvezető a házban működő civil szervezeteket, hogy az Önkormányzat felújíttatja a Thököly út 24. alatti helyiségét és február 28-tól oda kell költözniük.

Azt mindenki tudja, hogy a leánykori nevén Erzsébetvárosi Közösségi Házat 10 éve nyitottuk meg a Wesselényi utca 17. épületben. Itt kapott helyet méltányos bérleti díj fejében sok civil szervezet. És itt vannak olyan közösségi célú helyiségek, ahol zeneiskolai vizsgaelőadástól kezdve társasházi közgyűlésen keresztül kiállításig sok mindenre van lehetőség.

wess17.jpg

Mivel elég szűkszavúra sikerült a tájékoztatás, a civileknek sok kérdésük volt. Ezeket tolmácsoltuk a testületi ülésen. Nagyon érdekes volt az önkormányzat vezetésének reagálása.

Először a kérdések:

  • felújítás alatti ideiglenes a kiköltöztetés vagy végleges?
  • milyen koncepció van a ház további használatára,
  • ha nincs koncepció, miért ilyen sürgős a civilek kiköltözése?
  • a civilekkel nem volt egyeztetés a volt óvoda átalakítására, hogy felel meg majd a civil szervezeteknek?
  • a közösségi terek nélküli új helyen hogyan tudnak működni a civilek?
  • hogyan oldják meg a költözést, fizeti-e az önkormányzat a költözés terheit?

Végül egy javaslat: az önkormányzat vezetése vonja vissza az értelmetlen, végiggondolatlan határozatát és a civilekkel együtt gondolják újra a helyzetet.

Ezután a válaszok:

  • Erzsébetvárosban kevés a közösségi tér.
  • A Wesselényi utca 17. épület nagyon leromlott, tető, lift, stb.
  • Lesz plusz tér is.
  • Ha nem tetszik nekünk – Kispál és Gergely – a határozat, ne szavazzuk meg.

Ennyi. Aranyosak, nem?

Gergely József – Kispál Tibor
önkormányzati képviselők

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr145697962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palást 2013.12.18. 15:24:20

A civil szervezetek kérdései jogosak. A jelenlegi képviselő testület indokai pedig hűen jellemzi a FIDESZ-KDNP furcsa, érthetetlen és cinikus magatartását. Az igazság az, hogy a közelgő választási kampányidőszakban a FIDESZ-KDNP nem lokálpatrióta képviselői, élükön a Polgármesterrel, félnek és tartanak a civil szerveződésektől és nem akarnak az u.n. "trafóházban" bírálatokat kapni ezen közösségi szerveződésektől. Mert bírálat az van bőven, mivel a kerületünkben is alapvetően szűkítették a közösségek jogait!Azt viszont tudomásul kell venni nekik,HA TETSZIK, HA NEM, hogy LESZ NEMSOKÁRA ÚJRA ERZSÉBETVÁROSI KÖZÖSSÉGI HÁZ, élénk és szerteágazó helyi civil tevékenységgel. Mert mindennek van határa, s ezt a határt a jelenlegi önkormányzati " hatalom" jelentősen túllépte, visszaélve a kapott kétharmaddal! Mert sajnos nincs különbség a nagypolitika és a helyi önkormányzati, hatalmi politika között, cinikusak, önteltek, arrogánsak, és lekezelők !
süti beállítások módosítása