A mi Erzsébetvárosunk

47. Botrányos Baross tér

2013. december 15. - amier

06.jpgCsak nem akar szerencsénk lenni a Baross térrel… Korábban már írtunk a Thököly út Dózsa György út Baross tér közti szakaszának átadásáról, és az azt rögtön másnap követő gigadugóról. Most meg a Népszava írja, hogy a tér Bethlen Gábor utcai torkolatánál valami eszméletlen állapotok uralkod- nak, a környék leírhatatlanul néz ki.

Állítólag már csak hónapok vannak hátra a 4-es metró átadásáig, a Keleti pályaudvar környéke azonban változatlanul katasztrófa sújtotta terület – írja a Népszava.

Egyetértünk.

A csaknem 500 milliárdos beruházás illetékesei, a városatyák, vagy, akiket illet, szemmel láthatóan magasról tesznek az itt lakókra, vagy az itt épp csak áthaladókra, a kosz, a mocsok ott díszeleg a McDonald’s bejárata közvetlen közelében.

baross2.jpg

baross1.jpg

Fotó: nepszava.hu

Egy ilyen gigaberuházásnak vélhetően nem lenne gond, egyszer-egyszer odaküldeni pár embert, hogy pakolják el a dzsuvát. Filléres dolog, ezt például az erzsébetvárosi önkor- mányzat is megtehetné – akár az ő dolga, akár nem.

Demeter Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr595694507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liget · http://ujjealigetben.blog.hu 2013.12.16. 08:24:39

Ez a szokásos budapesti igénytelenség, reméljük a felújítás befejeztével a probléma megoldódik. Ami ennél sokkal nagyobb gond, a közbiztonság a Keleti környékén. Itt pl konkrétan nem lehet közlekedni, annyi az illegális, erőszakos cigarettaárus, de az egész tömb - Garay, Nefelejcs, Thököly, Bethlen - katasztrofális. Nyáron kvázi napi vendég erre a rendőrség, a legkisebb eredmény nélkül. Ezzel a következő városvezetésnek kezdeni kell valamit, mert a helyzet tarthatatlanná vált.
süti beállítások módosítása