A mi Erzsébetvárosunk

45. A kormány jobban teljesít?

2013. december 12. - amier

08.jpgKét éve a magyar kormány harcot hirdetett a rokkantak ellen! "Felülvizsgálat” címen igyekeztek minél több embert kiszórni az ellátórendszerből. Menjenek a munkaerőpiacra, volt az álszent jelszó. Ahol a teljesen egészségeseknek sincs elegendő munkahely! Pedig csak arról szólt az egész, hogy ne kelljen járadékot, rokkantnyugdíjat adni nekik, éljenek, ahogy tudnak.

Ismerősömnek szeptember 30-án járt le a rehabilitációs járadéka. Augusztus közepén beadta a további igénylést a „mindent egy helyen intézünk” kormányablaknál – ahol semmiről sem tudtak tájékoztatást adni. Még arról sem, hogy mikor menjen az orvosszakértői bizottság elé. Így nem is kap már semmilyen ellátást.  Az ismerősöm kitalálta, hogy elmegy a nyugdíjintézethez, ha nem akar éhen halni a kormány jóvoltából. Ezt követte a rehabilitációval foglalkozó kormányhivatal időpontért és információért. Lehet, hogy mégsem „mindent egy helyen”?

megszunik_a_nyugdij.jpg

Régebben – amikor még az a sokat szidott kormány állapította meg a szabályokat – időben minden érdekeltet értesítettek, nem volt a valódi jogosultaknak több havi kiesés. Most, akinek nincs más jövedelme, az éhenhalhat az „intézés” alatt. Vagy járjon utána minden- nek, találja ki, hogy a bürokráciában merre kell eligazodni?

Vagy ő utána fognak járni?

Egy erzsébetvárosi
(név és cím a szerkesztőségben)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr675688237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása