A mi Erzsébetvárosunk

15. A FŐNÖK üzenete

2013. október 08. - amier

03.jpgAhogy minden családnak, minden közösségnek is vannak kifejezéseik, sajátos beszédmódjuk, amiket a csoporton belül használnak. Zsargonnak hívják. Mi, szocialisták, "kitelepülésnek” hívjuk, amikor kis pultunkkal kiállunk egy közterületre és a járókelőknek elmondjuk aktuális üzeneteinket. Amennyiben ezt előzetesen bejelentjük az illetékes rendőrhatóságnak, akkor ehhez jogunk van – és örömünkre, egyre népszerűbb ez a tevékenységünk.

Talán épp ez nem tetszett annak a biztonsági főnöknek – továbbiakban FŐNÖK -, aki ránk küldte az embereit, zavarnának el minket – úgymond – a bejárattól. Mi a bejárattól tisztes távolságra állván nem értettük a problémát, de a békesség kedvéért valamennyire arrébb mentünk. Kisvártatva újból megjelent az immár kissé szégyenkező biztonsági őr, mondván, a FŐNÖK azt kéri, menjünk ki egész a járda széléig. Nota bene ott valóban zavartuk volna a járókelőket.

kitelep2.jpg

kitelep1.jpg

Ezt azonban már megtagadtuk, kértük, hogy a FŐNÖK jöjjön ki, majd vele megbeszéljük. A FŐNÖK nem jött, csak a most már kicsit szabadkozó embere kérte, hogy menjünk arrébb. Mi meg azt kértük, hogy hívjon rendőrt, vagy hagyjon minket békén.

Mondanom se kell, hogy rendőr sem jött. Így aztán tulajdonképp nem történt semmi. Csak a szánk íze maradt kissé keserű.

Demeter Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr125556297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása