A mi Erzsébetvárosunk

12. Önkormányzat és rezsi

2013. október 02. - amier

08.jpgÖnkormányzat és a rezsicsökkentés - kérdőjelekkel

Mit tehetne Erzsébetváros Fideszes önkormányzata, ha nem csak a választásig szóló kampányszöveg lenne az úgynevezett "rezsicsökkentés”? Kerületünkben mintegy 3000 bérlakás van. A Fideszes többség nem csak a brutális lakbéremelést, de a lakbér felett fizetendő takarítást, áramdíjat és szemétdíjat is bevezette.

Nos, január óta az áram és szemétszállítás ára csökkent. Nem úgy a bérlőknél, ahol ugyanannyit számláznak, mint tavaly ilyenkor! Hová tűnt a 10% csökkentés összege?

onkormi_gorbe.jpg

A lakbéremelés egyik eleme volt, hogy az áfa nem része a lakbérnek, hanem az addigi díjakat nettónak tekintette és megfejelte 27 % áfával. A 2010 előtti áfa-mentesség visszaállítása jelentősen csökkentené a terheket.

A családok költségeinek meghatározó tétele az étkezés. Az önkormányzat több ezer gyermek és szociálisan ellátott, idős, rokkant ember étkeztetését látja el. Ha ennek a térítési díját csökkentenék, az igazi könnyebbség lenne családok ezreinek.

Vajon megmutatja-e az erzsébetvárosi önkormányzat, hogy tényleg tenni akar a megélhetés költségeinek csökkentéséért? Avagy ezt is meghagyja választási jelszónak?

Gergely József
önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr135546895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása