A mi Erzsébetvárosunk

4. Smitteltünk

2013. szeptember 19. - amier

04.jpgBezony, nagy a mi szégyenünk, ajjaj jaj, ajjaj jaj. Alig indult el a blog és erre tessék, máris smittelünk. Pedig tudjuk, hogy ez csúnya dolog, de barangoltunk egyet a fészbukon Erzsébetváros témakörben, és eközben az Erzsébetváros online oldalán Spitzer Tibor bejegyzésébe botlottunk. Szégyen ide, szégyen oda – de nem tudtunk ellenállni a kísértésnek –, így most megosztanánk a nagyérdeművel az ott olvasottakat.

Azért az mentségünkre legyen mondva, hogy mi ezt nem tagadjuk le, sőt. Remélhetőleg sem a szerzőnek, sem az oldal gazdájának nem lesz kifogása ez ellen…

***

Nem tudom kinek tűnt fel, hogy sokszor száz métereken keresztül nincs szemetes vagy csikktartó az utcákon. Így menthetetlenül a földön végzik a csikkek. A hétvégi bulizóhadak után hétfő délutánig vagy keddig is szemétben úszik a város.

szemet1.jpg

Több lehetséges megoldási módszer van. Az egyik ugye az, hogy a vendéglősnek fel kellene hajnalban takarítani (vagy takaríttatni ) vagy az éjszakai szórakozóhelyekre kirótt különadókból kézi takarítókat alkalmazni. akár a mi szociális szövetkezetünket (Dödölle) megbízva ezzel. A kézi takarítás azért is jobb megoldás, mert a szombat, vasárnap hajnalban a bulizók hazaordibálják magukat reggel hatig negyed hétkor meg rákezdi a takarítógép lehet ,hogy idegesítő a végre pihenni vágyó lakók számára.  (Spitzer Tibor)

Minderre az Erzsébetváros online:

Jogos az észrevétel! Sokaknak feltűnt, csak sajnos inkább a lakóknak, mintsem a takarítással megbízott cégnek, vagy a kerület jelenlegi vezetésének. Többen fordultunk már hasonló kérdéssel / kéréssel a döntéshozókhoz, de egyelőre "nem egy nyelvet" beszélünk. Tájékoztatást kaptunk, hogy a kerületben mikor, hogyan történik a takarítás. Honnan indulnak, merre folytatják, milyen gyakorisággal végzik... stb... ami mind nagyon dicséretes, csak a végeredmény a képen látható.

Jó tanáccsal is elláttak, hogy személyes példamutatás (ad hoc jellegű egyéni szemétszedés) hasznos lehet...  Ezt különösen így jó hallani, hogy mindeközben a döntéshozók körbe jutalmaznák magukat a remekül megszervezett munkájukért és a takarítással megbízott cég is alaposan meg van fizetve... Ezügyben itt egyet tehetünk: megosztással, nyilvános beszélgetéssel "hallatjuk hangunkat" és jelezzük, hogy EZ ÍGY NINCS RENDBEN!!!

***

Dokumentum-tár: Jutalmak Erzsébetvárosban – 2013.08.07

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr175522720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása