A mi Erzsébetvárosunk

1. Elindultunk

2013. szeptember 16. - amier

08.jpgElindultunk. Még nem tudjuk, hová érkezünk. Célunk, hogy az életünkben egyre nagyobb szerepet betöltő virtuális térben visszakereshetően megjelenjék Erzsébetváros közélete, jelene, múltja és jövője. Hiszünk benne, hogy miközben tervezzük, megvitatjuk és – lehetőségeinkhez mérten – alakítjuk a kerület életét, feladatunk, hogy napjaink döntéseivel, eseményeivel is számot vessünk.

Mindenekelőtt azért, mert volt, van és lesz közünk hozzá. Mert egy olyan országban, városban és kerületben szeretnénk élni, ahol mindenkinek egyformán jó esélye van képességei és tudása kibontakoztatására,és ezzel a tisztességes, emberi életre. Ahol román, szlovák, magyar, örmény, cigány mind egyenrangú polgár, ahol az ateista, a katolikus, a zsidó, a buddhista és a református, a hetero, a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű ember mind mind szabadon élheti a maga életét.

erzsi1.jpg

Tudjuk, hogy Erzsébetváros fejlődése, otthonunkká válása mindannyiunk felelőssége. Persze sok múlik az ország helyzetén, és annak kormányának, országgyűlésének munkáján. És mivel Erzsébetváros Budapest belvárosi kerülete, így csak a főváros szerves részeként tud fejlődni, épülni, szépülni.

Ezzel együtt, a blogon elsősorban erzsébetvárosi ügyekkel és történetekkel fognak megismerkedni. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megalapozott, tárgyilagos olvasmányt írjunk. Azt azonban már most előre bocsátanánk:nézőpontunk egy baloldali nézőpont lesz. Nem kezdünk propagandisztikus szólamok sulykolásába, de saját, baloldali és civil olvasatunkat szeretnénk az Önök számára is megismerhetővé tenni. És bizonyára lesz olyan ügy, vagy olyan történet, amelyben nem feltétlenül nekünk lesz igazunk, de ettől még véleményünket, olvasatunkat örömmel megosztjuk Önökkel, mert azt megfontolásra, megismerésre érdemesnek tartjuk.

Még egy részletkérdés: A mi Erzsébetvárosunk nem pártkiadvány. A szerzőkben és a bejegyzésekben elsősorban annyi a közös, hogy erzsébetvárosiak vagyunk, itt élünk, lakunk és dolgozunk. És érdekel minket, hogy mi, miért és hogyan történik a kerületünkben. Reméljük, hogy ezzel a bloggal mi is egy kis darabkát illeszthetünk Erzsébetváros közéletéhez, mindennapjaihoz.

Jó olvasást kívánunk!

A Szerkesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr335515605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrozsa 2013.09.23. 21:35:03

ehelyett: "a hetero-, a homo-, a bi- és a transzszexuális ember mind szabadon élheti a maga életét." javaslom inkább: leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű. amúgy nagyon örülök, hogy ez is belekerült. Köszönöm szépen

amier 2013.09.23. 21:50:07

@mrozsa: A javaslat jogos. Változtattunk... :)
süti beállítások módosítása